Список Магнітського: Латвія запровадить нові санкції проти Росії

Список Магнітського: Латвія запровадить нові санкції проти Росії

Укрінформ
Сейм Латвії схвалив запровадження санкцій стосовно фігурантів так званого "списку Магнітського".

Про це пише інтернет-портал Delfi.

"Рішення про підтримку цього закону є справою честі для Латвії як демократичної і правової держави, а також справою совісті для кожного депутата Сейму", - повідомив голова комісії Сейму із закордонних справ Ояр Ерік Калниньш.

Він також зазначив, що запровадження санкцій у "справі Магнітського" спрямує Латвію по стопах Конгресу США, парламентів Канади, Великої Британії, Литви й Естонії, де вже прийняті "символічно названі ім'ям Магнітського правові акти".

У своєму рішенні латвійський Сейм висловлює засудження Росії за недостатнє розслідування обставин смерті Сергія Магнітського, а також наголошує, що Латвія послідовно виступає проти відвертих порушень прав людини, фінансового шахрайства і корупції.

Читайте також: У Литві запустили аналог українського "Миротворця" - проект Vatnikas

Також у рішенні міститься заклик до всіх парламентів країн ЄС і НАТО ухвалити "закони Магнітського", щоб зміцнити правове середовище. Сейм Латвії підтримує запровадження санкцій на рівні ЄС.

Нагадаємо, Сергій Магнітський був заарештований за обвинуваченням у несплаті податків, у той час коли він стверджував, що в Росії сталося масштабне розкрадання, санкціоноване і проведене російськими чиновниками. Він помер у слідчому ізоляторі, провівши в ньому 358 днів. Вважається, що Магнітському не була надана належна медична допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-