У Литві запустили аналог українського

У Литві запустили аналог українського "Миротворця" - проект Vatnikas

Укрінформ
Патріоти Литви запустили власний аналог українського сайту "Миротворець", у списках якого вже значиться більше сотні "небезпечних елементів".

Про це йдеться в повідомленні їхніх українських однодумців в Facebook.

"Центр "Миротворець" вітає литовських націоналістів з відкриттям сайту "Vatnikas". Наші співробітники готові надати методичну допомогу і поділитися багаторічним досвідом відлову російського і проросійського деструктивного ватного елемента", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Литва оприлюднила свій "список Магнітського"

На даний момент на порталі vatnikas.lt ("Ватники") фігурують 153 "ворога литовського народу". Примітною рисою сайту є те, що в ньому є звичайні громадяни Литви, помічені в сепаратистських висловлюваннях або діях.

Серед тих, хто потрапив у так зване "Чистилище" (розділ Sąrašas), є відомі політики Литви: наприклад, глава "Соціалістичного народного фронту Литви" Гедрюс Грабаускас. Крім того, до "ворогів" віднесені ліві активісти, деякі громадські діячі та журналісти, які займають проросійську позицію.

Так, в "чорному переліку" фігурують екс-начальник литовського "Соцфронту", нардеп Клайпедської держдуми, лідер проросійського громадського об'єднання "Будемо єдині" та інші.

Читайте також: Переговори про миротворців ООН на Донбасі провалилися через протидію РФ - посол

Раніше повідомлялося про те, що Департамент міграції Литви опублікував 15 січня свій власний аналог "списку Магнітського" з 49 громадян РФ, яким через порушення прав людини і відмивання грошей заборонено в'їзд в країну.

У ньому присутні глава Чечні Рамзан Кадиров, голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, заступник голови Слідчого комітету при МВС РФ Олег Логунов, який вів справу загиблого у 2009 році в російській в'язниці Сергія Магнітського та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-