Литва оприлюднила свій

Литва оприлюднила свій "список Магнітського"

Санкції
Укрінформ
Департамент міграції Литви оприлюднив список з 49 росіян, яким через порушення прав людини і відмивання грошей заборонений в'їзд до країни.

Як повідомляє Delfi, цей список оприлюднений на підставі набуття чинності в Литві з 1 січня "Закону Магнітського".

У списку є імена, прізвища, дати народження та громадянство. У ньому є лідер Чечні Рамзан Кадиров, глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін і заступник голови Слідчого комітету МВС РФ генерал-майор Олег Логунов, який вів справу Магнітського, судді Олена Сташина, Олексій Криворучко, Світлана Ухнальова, Сергій Підопригора, які прийняли рішення по цій справі, керівники Податкової інспекції Москви, посадові особи, різні чиновники та інші особи.

Читайте також: У Литві набув чинності "закон Магнітського", у списку - 49 росіян

Нагадаємо: російський адвокат Сергій Магнітський помер у СІЗО "Матроська тиша" в листопаді 2009 року. Його звинувачували в причетності до організації незаконного повернення надмірно сплаченого податку на прибуток за 2006 рік. 

Як вважають колеги Магнітського і правозахисники, його цілеспрямовано довели до смерті умовами утримання і відмовою в медичній допомозі в помсту за те, що він розкрив злочинну схему, за допомогою якої співробітники МВС і чиновники відмивали мільярди рублів.

Читайте також: В Іспанії розслідують відмивання російськими чиновниками €30 мільйонів

"Закон Магнітського" був ухвалений в грудні 2012 року, а в квітні 2013-го Мінфін США почав складати санкційні списки російських громадян, яких він вважає винними в смерті Магнітського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-