У Литві набув чинності

У Литві набув чинності "закон Магнітського", у списку - 49 росіян

Укрінформ
Глава МВС Литви ЕймутІс Місюнас, на підставі "закону Магнітського", з 12 січня заборонив в'їзд у країну 49 громадянам Росії, викритих у порушенні прав людини і відмиванні грошей.

Про це повідомляє інформагентство BNS з посиланням на прес-аташе відомства Кароліс Вайткявічюс.

"Міністр підписав розпорядження про заборону на в'їзд У Литву 49 особам на підставі прийнятого закону і за пропозицією МЗС", - повідомляє BNS.

У МВС Литви заявили, що список складений після консультацій з іноземними партнерами. 

"Закон Магнітського" був підписаний президентом Литви Далею Грібаускайте 27 листопада 2017 року. Президент республіки заявила, що закон повинен сприяти припиненню порушень прав людини, та операцій з "брудними грошима".

Під заборону потрапляють особи, включені в національний список небажаних іноземців, складений державою-членом Євросоюзу, Європейської асоціації вільної торгівлі, державою-членом НАТО.

Читайте також: США вперше ввели глобальні санкції в рамках Акту Магнітського

Список, прийнятий парламентом Литви, містить 49 прізвищ. Серед них глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, який керував справою Магнітського заступник голови Слідчого комітету при МВС, генерал-майор Олег Логунов,  судді Олена Сташина, Олексій Криворучко, Світлана Ухналева, Сергій Подопригоров, що прийняли рішення по справі Магнітського, керівництво Московської податкової інспекції, яких викрив Магнітський в масштабні махінації з бюджетними коштами.

Литва – п'ята держава, яка прийняла цей правовий акт – після США, Великобританії, Канади та Естонії. Списки постійно поповнюються, так в грудні 2017 року Міністерство фінансів США розширило глобальний "список Магнітського", туди включені, зокрема, глава Чечні Рамзан Кадиров, син генпрокурора Росії Артем Чайка і старша дочка покійного президента Узбекистану Гульнара Карімова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-