США вперше ввели глобальні санкції в рамках Акту Магнітського

США вперше ввели глобальні санкції в рамках Акту Магнітського

Укрінформ
Адміністрація США оголосила в четвер про запровадження санкцій проти громадян кількох країн в рамках Глобального акту з прав людини Сергія Магнітського, до якого увійшли також громадяни Росії і України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, інформує власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішні дії спрямовані на просування наших цінностей та сприяння безпеці США, наших союзників та наших партнерів. Ми повинні керуватись прикладом, і сьогоднішнє запровадження санкцій демонструє, що Сполучені Штати продовжать досягати відчутних та суттєвих наслідків для тих, хто вчиняє серйозні порушення прав людини та займається корупцією", - зауважили в Державному департаменті.

У документі, оприлюдненому у цьому зв'язку Мінфіном США вказується 15 осіб, причетних до грубих порушень прав людини в різних країнах. Серед них вказаний громадянин Росії Артем Чайка (син генерального прокурора РФ Юрія Чайки), громадянин України й "етнічний росіянин" Сергій Кусюк (колишній командир спецпідрозділу "Беркут"), а також дочка екс-президента Узбекистану Гульнара Карімова.

Читайте також: Мінфін США вніс Кадирова та ще чотирьох росіян до списку Магнітського

Серед інших прізвищ названі екс-президент Гамбії Яйя Джамме, деякі його співвітчизники, а також громадяни Південного Судану, Бельгії, Гватемали, Нікарагуа, Домініканської Республіки, Пакистану, Бірми, Сербії.

Крім того, Мінфін долучив до списку санкцій 37 іноземних компаній та організацій.

Як відомо, Акт Магнітського прийнятий Конгресом США в 2012 році. Він визначає список санкцій проти російських чиновників, винних у грубих порушеннях прав людини. Пізніше цей закон набув глобальної дії, що означає можливість запровадження санкцій проти осіб, що порушили права людини не тільки в Росії, але й будь-де у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-