Трамп проігнорує поради адвокатів і таки прийде на допит до Мюллера - CNN

Трамп проігнорує поради адвокатів і таки прийде на допит до Мюллера - CNN

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп націлений дати свідчення у "російській справі" спецпрокурору Роберту Мюллеру попри поради юристів не робити цього.

Про це повідомляє liga.net з посиланням на CNN.

За словами наближеної до Трампа людини, президент впевнений, що він невинний і розраховує на свій досвід участі у судових процесах і свідчення під присягою.

"Він думає, що він впорається. Він не усвідомлює, наскільки високі ставки. Якщо прийдеш (на дачу свідчень - ред.), то зворотного шляху не буде. Не можна встати і піти. Це не так просто", - розповіло джерело.

Читайте також: Адвокати Трампа бояться, що його звинуватять у фальшивих свідченнях

Президентські юристи переживають, що Трампа можуть звинуватити в неправдивих свідченнях слідству через те, що раніше він неодноразово робив суперечливі заяви як на камеру, так і в мережі. Радники і адвокати наполягають на тому, щоб президент США відмовив на запит Мюллера про допит.

Станом на кінець січня 2018 року Мюллер з колегами вже опитали кілька чиновників Білого дому.

Читайте також: Сенатор-демократ закидає Трампу створення "конституційної кризи" в США

Нагадаємо: на початку 2018 року в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що президент США нібито намагався звільнити Мюллера. Глава Білого дому звично назвав таку інформацію "фейком", а саме розслідування - "найбільшим полюванням на відьом в історії країни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-