У Росії через майнінг криптовалют згоріла багатоповерхівка

У Росії через майнінг криптовалют згоріла багатоповерхівка

Відео
Укрінформ
В Росії згорів многноквартирный будинок - слідство вважає, що пожежа сталася через майнінг криптовалют.

Як повідомляє "Медуза", ніхто з мешканців будинку не загинув.

"Одну людину госпіталізували через ускладнення, які виникли у неї від вдихання чадного газу. Мешканців згорілих квартир поки поселили на одній із турбаз поруч з містом", - йдеться в повідомленні.

Пожежа сталася 6 лютого близько 3 години ночі за місцевим часом у шестиповерховому будинку в місті Артемі (Приморський край). Локалізувати її вдалося лише о 7 ранку.

Читайте також: СБУ розкрила деталі викриття майнерів на заводі "Квазар"

Один з мешканців будинку на ім'я Євген розповів, що прокинувся вночі від того, що у дворі раптом стало дуже світло.

"Щоб зрозуміти, що це за світло, я вибіг на балкон і побачив: чоловік років 45 тікав з під'їзду. Він був у зимовому одязі і з двома системними блоками в руках. Вони падали, він їх піднімав і знову біг", - повідомив Євген.

В управлінні МНС по Приморському краю також кажуть, що в квартирі, де був осередок пожежі, знайдено "обладнання, яке за габаритами схоже на обладнання для майнінгу". Це системні блоки, охолоджувачі, відеокарти та інша техніка.

Повністю згоріло вісім квартир, ще сорок зазнали серйозних пошкоджень. Під час пожежі прорвало труби опалення, і ті квартири, до яких не дійшов вогонь, залило окропом. Над чотирма під'їздами із семи повністю згоріла покрівля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-