СБУ розкрила деталі викриття майнерів на заводі

СБУ розкрила деталі викриття майнерів на заводі "Квазар"

Фото
Укрінформ
Виготовлена на території ПАТ "Квазар" криптовалюта використовувалася для фінансування так званих "ЛНР" і "ДНР", а також інформаційної війни проти України.

Про це розповів під час прес-конференції керівник Департаменту інформаційної безпеки Служби безпеки Олександр Климчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"СБУ разом з Генпрокуратурою задокументували факти генерації та перерахування криптовалюти на територію ОРДЛО. Криптовалюта була використана незаконними збройними формуваннями на території "ЛНР" і "ДНР" для фінансування військових акцій та інформаційних акцій проти нашої держави", - сказав Климчук.

Він уточнив, що коштами, отриманими від майнінгу, фінансували мережу інтернет-магазин ресурсів, на яких розміщували неправдиві дані про Україну. Також за ці кошти виплачували зарплати адміністраторам соцмереж, які проводили інформаційні операції проти України.

СБУ розкрила деталі викриття майнерів на заводі "Квазар"

Керівник Департаменту інформаційної безпеки СБУ розповів, що через відсутність на території ОРДЛО працюючої банківської системи фінансування незаконних збройних формувань можливе за допомогою контрабанди готівки та генерації криптовалют.

Читайте також: Спецслужби викрили "ферми" криптовалют, що фінансували терористів "Л/ДНР"

Крім того, СБУ відомо, що на території "ЛНР" займаються майнінгом біткоїнів, які у подальшому через електронні гаманці переводять у готівку.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос додав, що майнінг криптовалют на території ПАТ "Квазар" організували випускники Київського політехнічного інституту.

Він також розповів, що вилучені під час обшуків 400 "ферм" для генерування біткоїнів направлять на експертизу до Інституту судових експертиз СБУ, а потім передадуть Агентству з управління арештованими активами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-