Хімзброя в Сирії: Тіллерсон вважає, що Росія може натиснути на Асада

Хімзброя в Сирії: Тіллерсон вважає, що Росія може натиснути на Асада

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон переконаний, що Росія нині не відіграє важливої ролі в Сирії, зокрема в процесі припинення насильства з використанням хімічної зброї.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Fox News, стенограму якого в середу оприлюднив Державний департамент США. 

"Перший крок (у нинішній ситуації в Сирії – ред.) полягає в тому, що ми повинні припинити використання хімічної зброї. Ми вважаємо, що Росія може відіграти дуже важливу роль", - зауважив глава Державного департаменту США.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи не означає це, що РФ не відіграє важливої ролі, Тіллерсон зазначив: "Схоже на те – вони підтримують режим Асада, вони прикривають режим з повітря. Росіяни несуть відповідальність за це".

Тіллерсон нагадав, що Москва кілька років тому погодилася розв'язати проблему хімічної зброї в Сирії. "Ясно, що вони не виконали це завдання. І вони блокують здатність Ради Безпеки ООН надати Об'єднаному слідчому механізму Організації із заборони хімічної зброї мандат, необхідний для розслідування цих порушень", - підкреслив глава американської дипломатії.

Читайте також: Москва має змусити Асада сісти за стіл переговорів - МЗС Німеччини

Він зауважив, що росіяни "дійсно повинні вийти на новий рівень" у міжнародних зусиллях з сирійського врегулювання.

"Вони повинні посилити позицію й підтримати новий мандат для Об'єднаного слідчого механізму, підтримати ліквідацію хімічної зброї. Вони можуть чинити тиск на режим Асада та сказати: "Припиніть це", - зауважив держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-