Москва має змусити Асада сісти за стіл переговорів - МЗС Німеччини

Москва має змусити Асада сісти за стіл переговорів - МЗС Німеччини

Укрінформ
У Німеччині переконані, що Москва, яка має тісні зв'язки з сирійським керівником Башаром Асадом, має застосувати свій вплив і переконати Асада сісти за стіл переговорів і припинити боротьбу проти власного народу.

Про це в середу на брифінгу у Берліні заявив представник МЗС ФРН Райнер Бреуль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія, як сторона, що підтримує режим, і ініціатор переговорів в Астані і Сочі, зобов'язана забезпечити, щоб Дамаск нарешті припинив свою боротьбу проти власного народу і серйозно почав справжні переговори", - сказав дипломат.

Він наголосив, що Німеччина глибоко переконана, що політичне рішення, тривалий мир, можуть бути досягнуті лише у рамках ООН, за участю представника генсека Стефана де Містури.

Бреуль сказав, що у Берліні "дуже стурбовані продовженням і активізацією повітряних атак у провінції Ідліб і Східній Гуті з боку режиму і тих, хто його підтримує", а також украй стривожені повідомленнями про застосування хімічної зброї в Сирії, різко засуджуючи будь-яке застосування хімзброї.

Читайте також: Авіаудари режиму Асада поблизу Дамаска: загинули 35 цивільних

Представник МЗС при цьому нагадав, що Ідліб і Східна Гута знаходяться в так званій зоні деескалації, проте про зменшення напруженості не йдеться,  проте  щодня там гинуть цивільні, у тому числі діти і жінки. Останніми  днями спостерігалися атаки на цивільні об'єкти, включаючи лікарні, які серйозно постраждали. Гуманітарна ситуація у блокованій режимом Східній Гуті є "катастрофічною, їжі ледве вистачає". Німеччина, за його словами, працює в регіоні разом із партнерами з метою надати допомогу, де це можливо, особливо взимку.

"Повітряні атаки на цивільних мають бути негайно припинені, а гуманітарний доступ - відкритий без умов і обмежень", - підкреслив німецький дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-