Німеччина прописала тему Донбасу в коаліційному договорі

Німеччина прописала тему Донбасу в коаліційному договорі

Укрінформ
Уряд великої коаліції в Німеччині має намір і надалі підтримувати Україну на шляху реформ і домагатися відновлення її територіальної цілісності.

Ці наміри прописані проекті Коаліційного договору Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів, а також Соціал-демократична партії, повідомило Укрінформу надійне джерело.

"Ми будемо ангажовано підтримувати Україну в тому, що стосується повного відновлення її територіальної цілісності, зміцнення стабільності і соціального розвитку", - йдеться в 177-сторінковому документі, затвердженому в середу керівниками трьох партій.

У ньому наголошується, що підписанти "очікують і заохочують послідовне здійснення програми реформ в Україні, особливо боротьбу з корупцією з метою всеосяжної модернізації країни".

Майбутній уряд ФРН водночас попереджає, що надаватиме фінансову допомогу "на жорстких умовах".

У документі йдеться також, що Німеччина готова взяти масштабну участь у відбудові Донбасу, щойно це зроблять можливим "суттєві кроки по виконанню Мінських домовленостей".

Що стосується самих домовленостей, то Берлін разом із Парижем мають намір продовжувати активно сприяти їх виконанню і домагатися врегулювання конфлікту.

Саме в разі реалізації Мінських угод уряд ФРН "буде готовий зняти антиросійські санкції" і говорити про це зі своїми європейськими партнерами, зазначається в договорі.

У ньому також міститься нагадування про те, що Росія протиправною анексією Криму і "втручанням" на сході України порушила європейський мирний порядок. "Нинішня російська зовнішня політика вимагає від нас особливої уважності і опірності", - йдеться в документі. В основі цього лежить дотримання перемир'я на сході України і відведення всіх важких озброєнь. Примітно, що німецькі партії прописали, що "такий розвиток має забезпечити місія ООН". Україна і Росія ж мають виконати свої зобов'язання щодо Мінських угод.

Читайте також: У Німеччині домовилися про Велику коаліцію

Як повідомляв Укрінформ, керівники Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів, а також Соціал-демократичної партії Німеччини завершили в середу вранці коаліційні переговори досягненням домовленості про створення Великої коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-