У Німеччині домовилися про Велику коаліцію

У Німеччині домовилися про Велику коаліцію

Укрінформ
Керівники Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів, а також Соціал-демократичної партії Німеччини завершили у середу вранці коаліційні переговори досягненням домовленості про створення Великої коаліції.

Про це повідомляє з Берліна кореспондент Укрінформу в ФРН.

Самі лідери трьох партій заяв поки не зробили, але учасники переговорів підтверджують, що останні перешкоди усунені.

"Слід відкрито намагатися вирішувати конфлікти. Це вдалося", - заявив, зокрема, керівник регіональної групи ХСС Александр Добріндт.

Персональні призначення ще попереду, але вранці середи вдалося принципово домовитися про розподіл міністерських портфелів. Зрозуміло, що канцлером залишається Ангела Меркель. СДПН змогла отримати для себе три, по суті, ключові міністерства: закордонних справ, фінансів і праці та соціальних питань. Таким чином, главою МЗС може стати Мартін Шульц. ХДС, серед іншого, отримав міністерства оборони та економіки. МВС, імовірно, очолить Хорст Зеехофер, прем'єр-міністр Баварії і лідер ХСС.

Читайте також: Учасники коаліційних переговорів у Німеччині обіцяють результат до ранку

Фінальна стадія переговорів затяглася й тривала всю ніч з вівторка на середу. У середу о 17 годині за місцевим часом підсумки переговорів мають обговорити в парламентській фракції ХДС. Президія ХСС скаже своє слово у четвер о 10 ранку.

Однак доля Великої коаліції перебуває тепер у руках соціал-демократів: усі більш як 460 тисяч рядових членів цієї партії мають проголосувати за рішення керівництва. Голосування може відбутися на початку березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-