Європарламент після Brexit скоротиться на 46 депутатів

Європарламент після Brexit скоротиться на 46 депутатів

Резолюція
Укрінформ
Європарламент схвалив свою конфігурацію після виходу Великої Британії з ЄС.

Відповідну резолюцію депутати проголосували на пленарному засіданні у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За досягнутими домовленостями, склад Європарламенту після Brexit з набуттям нового законодавчого мандату на період 2019-2024 років буде скорочено на 46 місць та включатиме 705 депутатів (нині 751).

Окрім цього, більшість депутатів ЄП не підтримали ініціативу із запровадження, починаючи з виборів 2019 року, загальноєвропейських виборчих округів та транснаціональних партійних списків для голосування.

Читайте також: Євродепутат назвав Brexit "лихом для спільного ринку"

Також Європарламент схвалив принцип так званого головного кандидата на пост президента Єврокомісії. За ним, главою цієї керівної інституції може бути обраний один із висунутих політичними групами ЄП кандидатів.

Слід зазначити, що принцип «головного кандидата» формально не закріплений в Угоді про ЄС. Відтак, кандидата на пост президента Єврокомісії висуває Європейська рада з урахуванням результатів загальноєвропейських виборів до Європарламенту. Нині ж депутати пропонують Європейській раді висувати на посаду президента Єврокомісії лише «головного кандидата» серед висунутих політичними силами, що пройшли після виборів до нового складу законодавчого органу ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-