Військові кораблі НАТО зайшли в румунський порт

Військові кораблі НАТО зайшли в румунський порт

Укрінформ
Постійна група військових кораблів НАТО (SNMG-2/Standing NATO Maritime Group), яка бере участь у військових навчаннях в акваторії Чорного моря, прибула в румунський порт Констанца.

Про це заявили в прес-службі військово-морських сил Румунії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«До складу постійної групи військових кораблів НАТО входять румунський фрегат «Король Фердинанд», британський корабель «HMS Duncan», турецький фрегат «TCG Gaziantep». До 17 лютого військові кораблі візьмуть участь в операціях з охорони акваторії Чорного моря», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Наголошується, що друга група військових кораблів (SNMCMG-2/Standing NATO Mine Countermeasures Group) проводить навчання зі знешкодження морських мін.

Читайте також: Росія знову "брязкає зброєю" у Придністров'ї. Кишинів обурений

Згідно з оприлюдненою інформацією метою навчань є підвищення взаємодії між військовими кораблями НАТО під єдиним командуванням.

На початку лютого в порту румунського міста Констанца проводяться дні відкритих дверей, у рамках яких жителі і гості портового міста можуть відвідати кораблі і познайомитися з їх екіпажами. У ці дні гостем військових НАТО став і міністр Національної оборони Румунії Міхай Фіфор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-