Росія знову

Росія знову "брязкає зброєю" у Придністров'ї. Кишинів обурений

Укрінформ
Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції Молдови висловлює здивування й обурення у зв'язку з проведенням чергових військових навчань на території Придністровського регіону з російськими військовослужбовцями.

Про це йдеться в коментарі зовнішньополітичного відомства, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Згідно з опублікованою на сайті Міністерства оборони РФ інформацією, дислокована в Придністровському регіоні Молдови Оперативна група російських військ знову проводить військові навчання, мета яких формулюється як "боротьба з тероризмом і знищення умовного супротивника, який використовує зброю масового знищення". МЗС висловлює здивування й обурення провокаційною поведінкою незаконно розквартированих у регіоні російських військ. Стурбованість молдавської влади викликана й тим, що в цих навчаннях беруть участь силові структури невизнаного Придністров'я", - йдеться у коментарі.

У зверненні підкреслюється, що МЗС Молдови категорично засуджує такі дії, що безпосередньо загрожують суверенітету й територіальній цілісності держави.

У зовнішньополітичному відомстві Молдови нагадують про зобов'язання РФ з виведення своїх військ та озброєння з території країни відповідно до підписаної ще 1992 року Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту на Дністрі.

Читайте також: Війська РФ в Придністров'ї є загрозою для безпеки - спікер парламенту Молдови

Раніше Молдова звернулася до ООН із проханням включити до порядку денного Генеральної асамблеї питання про повне виведення з території країни російських військ і озброєння. Кишинів також наполягає на заміні російських миротворчих сил в Зоні безпеки на Дністрі міжнародною місією цивільних спостерігачів під егідою міжнародних організацій.

Як повідомляв Укрінформ, на території невизнаного Придністров'я розквартирована Оперативна група російських військ (майже 1400 військовослужбовців), а на військових складах в селі Колбасна Рибницького району зберігається більше 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-