Під час сутичок мігрантів у французькому Кале загинули п’ятеро людей

Під час сутичок мігрантів у французькому Кале загинули п’ятеро людей

Укрінформ
Сутички між мігрантами в Кале відбулися під час роздачі їжі. Африканці напали на афганців.

Про це повідомляє Francetvinfo. 

«Те, що ми пережили сьогодні, має винятковий рівень складності. Насильство досягло нового рівня, якого ми ніколи раніше не відчували», - сказав міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коломб, який після вчорашньої сутички в Кале приїхав на місце події.

Перша сутичка вибухнула вчора о 15.30 – близько сотні еритрейських мігрантів побилися з тридцятьма афганцями біля лікарні в Кале, де роздавали їжу. Близько 16 години відбулося друге зіткнення приблизно на відстані 5 км від попереднього. Як повідомили в префектурі, поліція намагалася захистити двадцятьох афганців, на яких напали 150-200 еритрейців. Сутички продовжилися ввечері в промисловому районі, недалеко від місця, де раніше були мігрантські "джунглі".

Згідно з останніми офіційними повідомленнями, п'ять мігрантів померли від вогнепальних поранень. 22 людини були госпіталізовані, чотири з них - еритрейські підлітки віком від 16 до 18 років - перебувають у важкому стані, ще один постраждалий має численні ножові поранення, також шестеро постраждали у тисняві, яка спричинилася під час сутички. Поранення легкого ступеня отримали два поліцейські.

Читайте також: У французькому Кале сталася масова бійка мігрантів, є постраждалі

За даними асоціацій з допомоги біженцям, близько 800 мігрантів, які хочуть переїхати до Великої Британії, зараз живуть у Кале. За даними префектури, ця цифра коливається від 550 до 600 осіб.

«Це не перший випадок. Протистояння між афганцями та еритрейцями часто переростало у сутички, але такого рівня - вперше», - прокоментувала мер Кале Наташа Бушар.

В асоціаціях, що займаються проблемами біженців, вказують, що напруга в місті зростає. Відбуваються не лише сутички мігрантів між собою, також вони конфліктують з представниками служб правопорядку. В одній з останніх мігрант отримав серйозні ушкодження очей.

Остання бійка між мігрантами, що призвела до вогнепальних поранень, відбулася 25 листопада 2017 року. Дві групи афганців конфліктували між собою, що було схоже на з’ясування відносин між контрабандистами. В сутичці було поранено 5 людей.

До цього серйозна сутичка відбулася на початку липня минулого року, тоді в бійках було поранено 16 осіб, кілька осіб отримали серйозні поранення. Роком раніше, в червні 2016-го, в результаті інших сутичок було травмовано 40 людей, однак жоден з них серйозно не постраждав.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 1 лютого, у французькому місті Кале сталося кілька сутичок між двома групами мігрантів - вихідцями з Еритреї та Афганістану. 

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-