У Росії оштрафували

У Росії оштрафували "Новую газету" за статтю опального журналіста

Укрінформ
Басманний районний суд Москви оштрафував "Новую газету" за публікацію статей Алі Феруза, якого звинувачують у порушенні правил перебування у Росії і якому загрожує видворення до Узбекистану.

Про це повідомляє сама "Нова газета".

"Басманний районний суд міста Москви визнав редакцію "Новой газеты" винною у порушенні ст.18.15 КпАП РФ (незаконне залучення до трудової діяльності іноземного громадянина) і призначив штраф у розмірі 400 тисяч рублів", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що "Новая газета" має намір оскаржити рішення суду.

Як повідомлялося, автор гострих розслідувань Алі Феруз (справжнє ім'я Худоберді Нурматов), який приїхав до Росії з Узбекистану, обвинувачується у порушенні правил в'їзду до Росії або режиму перебування у країні (за частиною 3.1 статті 18.8 Кодексу про адміністративні правопорушення).

Наприкінці серпня Басманний суд призупинив рішення про видворення Феруза з Росії до Узбекистану після заборони Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) на переміщення журналіста до розгляду його скарги у цьому суді. Алі Феруз вже кілька місяців перебуває у центрі тимчасового утримання іноземців до остаточного рішення ЄСПЛ.

Читайте також: Алі Феруза оштрафували в Москві у справі щодо незаконної трудової діяльності

Минулого тижня Верховний суд РФ частково задовольнив скаргу Феруза і скасував рішення про його видворення з Росії і спрямував справу на новий розгляд. Засідання Мосміськсуду призначене на 2 лютого.

Фото: facebook.com/rbc.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-