Алі Феруза оштрафували в Москві у справі щодо незаконної трудової діяльності

Алі Феруза оштрафували в Москві у справі щодо незаконної трудової діяльності

Укрінформ
Журналіста "Новой газеты" Алі Феруза оштрафували в Басманному суді Москви, куди його доставили з Центру утримання іноземних громадян.

Штраф в 5 тисяч рублів був виписаний за незаконну трудову діяльність на території Росії, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на рішення судді Олени Лєнської.

"Визнати Нурматова винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 18.10 КоАП РФ (незаконне здійснення іноземним громадянином або особою без громадянства трудової діяльності в Російській Федерації, вчинене в місті федерального значення Москві або Санкт-Петербурзі) і призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 5 тис. рублів", - йдеться в судовому рішенні.

Читайте також: У Москві поліцейські відвезли журналіста Феруза з центру тимчасового утримання

Суд також постановив видворити журналіста з Росії, але призупинив це рішення на підставі постанови Європейського суду з прав людини. Справу стосовно Феруза було порушено після перевірки редакції "Новой газеты" співробітниками відділу МВС з питань міграції.

Читайте також: ЄСПЛ наказав Росії не видворяти журналіста «Новой газеты» Алі Феруза

Алі Феруз звинувачується в порушенні правил в'їзду в Росію або режиму перебування в країні (з частини 3.1 статті 18.8 КоАП). Наприкінці серпня Басманний суд призупинив рішення про видворення Феруза з Росії в Узбекистан після заборони Європейського суду з прав людини на переміщення журналіста до розгляду його скарги в ЄСПЛ.

Читайте також: Журналіста “Новой газеты” не депортуватимуть з РФ поки справу розглядає ЄСПЛ

Зараз Феруз перебуває в центрі тимчасового утримання іноземців до остаточного рішення ЄСПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-