Ведучих інтернет-каналу Навального відправили під арешт

Ведучих інтернет-каналу Навального відправили під арешт

Укрінформ
Симоновський районний суд Москви відправив ведучих ефіру інтернет-каналу "Навальний Live" Кіру Ярмиш та Руслана Шаведдінова під адміністративний арешт, визнавши їх винними в закликах до участі в неузгодженій акції.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Шаведдінов заарештований на вісім діб, Ярмиш - на п'ять. На обох було складено протокол за статтею 20.2 КоАП (проведення публічного заходу без подачі повідомлення")", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Шереметьєво затримали прес-секретаря Навального

Як повідомляла напередодні Ярмиш у своєму "Твіттері", у вівторок ввечері поліцейські зустріли її і Шаведдінова після прильоту в аеропорт "Шереметьєво" на виході із зони митного контролю. Потім їх близько години оглядали.

"Повинна зізнатися, що мене ні разу в житті до цього не затримували, ні на одному мітингу. Так що все, що відбувається сприймаю як дивовижне відкриття", - писала Ярмиш.

Пізніше активісти повідомили, що їх везуть в ОВС "Даніловський", де в підсумку залишили на ніч. У середу Ярмиш повідомила, що її збираються судити за запис у "Твіттері", зроблений 25 січня незадовго до акції Олексія Навального.

На судовому засіданні адвокат Ярмиш Іван Жданов зазначав, що в день публікації твіту його підзахисна перебувала за межами Росії, і нагадав, що КоАП поширюється на територію Росії. Тому, за його словами, всі докази по справі неприпустимі.

Читайте також: У Росії судять затриманих під час "страйку виборців"

Нагадаємо: арешти і суди над прихильниками Навального в середу відбулися і в інших містах Росії.

За даними порталу "ОВС-Інфо", волонтера штабу Навального в Костромі Артура Мурадова оштрафували на 80 тисяч рублів за "повторне порушення порядку проведення публічної акції". Також портал повідомляє про арешти активістів у Чебоксарах, Саранську і Калінінграді.

Тим часом Ксенія Собчак передала до ЦВК РФ 105 тис. підписів для реєстрації кандидатом на виборах президента РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-