У Шереметьєво затримали прес-секретаря Навального

У Шереметьєво затримали прес-секретаря Навального

Укрінформ
У московському аеропорту "Шереметьєво" затримали прес-секретаря Олексія Навального Кіру Ярмиш і ведучого Навальний Live Руслана Шаведдінова. Їх везуть у ВВС "за заклики до неузгодженої акції".

Про це написала у Twitter сама Ярмиш.

"Нас з Русланом везуть у ВВС за "заклики до неузгодженої акції", - повідомила Ярмиш.

Вона також уточнила, що в мікроавтобусі їх двох затриманих везуть сім чоловік.

У вівторок, 30 січня, Ярмиш і Шаведдінов поверталися до Москви. У Шереметьєво їм оголосили, що оглядатимуть особисті речі при свідках, написав Шаведдінов у Twitter. Ярмиш повідомила, що у них забрали паспорти, і припускає, що їх повезуть у ВВС Тверське.

Раніше, у неділю, 28 січня, Ярмиш і Шаведдінов протягом 14 годин вели трансляцію на You-Tube каналі "Навальний Live" з акцій протесту в рамках "Страйку виборців". Вранці цього дня в офіс Фонду боротьби з корупцією прийшла поліція і затримала кількох осіб. Проте Ярмиш і Шаведдінова в офісі ФБК не було.

У результаті були затримані затримані ведучі новин на "Навальний Live" Дмитро Нізовцев і Олена Малаховська. 29 січня суд оштрафував Малаховську на тисячу рублів, а Нізовцева заарештував на 10 діб.

Читайте також: У Росії судять затриманих під час "страйку виборців"

Акції прихильників Навального в рамках "Страйку виборців" проходили в неділю, 28 січня, у десятках міст Росії. Деякі з них були не узгоджені з місцевою владою. За даними "ВВС-інфо", по всій країні затримали близько 350 осіб. Поліція повідомляла лише про 266 затриманих.

Фото: martin.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-