У Росії судять затриманих під час

У Росії судять затриманих під час "страйку виборців"

Укрінформ
У понеділок в різних містах Росії судять затриманих на акціях 28 січня в підтримку "страйку виборців", оголошеного штабом Олексія Навального.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на "Медіазону".

"Всього в поліцію в неділю потрапили 350 учасників протесту, десяткам з них вже винесли обвинувальні вироки", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Волгограді близько 40 осіб були оштрафовані на 10 тисяч рублів кожний за статтею про порушення правил проведення мітингу.

У Томську активіста Сергія Чайковського ще в неділю оштрафували на 150 тисяч рублів ($2,7 тис.). Активіст з Челябінська Денис Ібрагімов отримав 10 діб арешту. Затриманого під час страйку в Тулі Івана Полукарова вночі було заарештовано на 15 діб.

Жорстке покарання може загрожувати затриманому в Москві Костянтину Салтикову. Поліція перевіряє його дії "на відповідність статті про застосування насильства до представника влади". Водночас  Салтиков заявляє, що це його самого побили в автозаку.

У Якутську поліцейські прийшли до штабу опозиціонера Олексія Навального і вилучили листівки і комп'ютерну техніку. Як повідомляє інтернет-видання "Сибирь.Реалии", поліцейські також склали протокол про виготовлення і поширення незаконної агітації.

Читайте також: "Страйк виборців" у Росії: затримували 340 учасників, Навального випустили до суду

"Страйк виборців" відбувся 28 січня у десятках міст Росії. В акціях брали участь тисячі людей. Організатор страйку - Олексій Навальний - був затриманий на акції в Москві, пізніше його відпустили з поліції під зобов'язання з'явитися до суду.

Навальний закликав до акції після того, як 25 грудня Центральна виборча комісія РФ відмовилася зареєструвати його як кандидата на виборах президента Росії, посилаючись на наявність у політика судимості у справі "Кіровлісу".

Вибори президента в РФ заплановані на 18 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-