ЗМІ: Керівники трьох розвідслужб РФ нещодавно їздили до Вашингтона

ЗМІ: Керівники трьох розвідслужб РФ нещодавно їздили до Вашингтона

Укрінформ
Директори трьох головних розвідувальних служб Росії нещодавно їздили до столиці США на тлі загострення напруженості у російсько-американських відносинах.

Про це свідчать повідомлення засобів інформації і заяви посадовців протягом останніх днів, пише "Радіо Свобода".

Напередодні, 30 січня, посол Росії в США підтвердив, що на консультації щодо проблеми тероризму й інших питань до Сполучених Штатів їздив директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін, який перебуває під санкціями США.

Водночас про поїздки ще двох російських високопосадовців – директора Федеральної служби безпеки Росії Олександра Бортнікова і керівника Головного управління розвідки Генштабу Збройних сил Росії Ігоря Коробова – досі не було відомо.

Читайте також: ЗМІ: Підсанкційний директор служби розвідки РФ їздив на переговори до США

31 січня видання The Washington Post повідомило, що Бортніков і Коробов приїжджали до США минулого тижня і що керівник ФСБ зустрівся з директором ЦРУ Майком Помпео, як і Наришкін.

Про зустрічі Коробова наразі подробиці не відомі.

Читайте також: ЗМІ: У "кремлівському списку" США - 210 путінських політиків і бізнесменів

В інтерв’ю російській радіостанції «Ехо Москви» 30 січня американський посол у США Джон Гантсман повідомив, що Помпео дійсно зустрічався з керівниками російських розвідслужб, але він не уточнив, де відбувалася ця зустріч чи хто брав у ній участь.

Речник російського посольства у Вашингтоні наразі не відповів на прохання прокоментувати ситуацію. У ЦРУ "Радіо Свобода" відмовилися надати деталі про зустрічі свого керівника.

Помпео 29 січня в інтерв’ю британській медіакомпанії «Бі-бі-сі» заявив, що американські й російські розвідувальні установи співпрацювали, але додав, що Росія далі вважається супротивником.

Читайте також: Кремлю вже краще, щоб Трамп йому не допомагав

Директори ЦРУ регулярно зустрічаються і ведуть переговори з російськими колегами з різних питань. Але колишні працівники спецслужби США заявили, що присутність всіх трьох російських посадовців у Вашингтоні одночасно і при цьому під час розслідування можливого втручання Росії в президентську кампанію США 2016 року є «дуже незвичною».

Нагадаємо: візити відбулися за кілька днів до того, як адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила нові дії проти Росії, згідно із законом, ухваленим у Конгресі одноголосно минулого літа. 30 січня Міністерство фінансів США опублікувало список з 210 чиновників і мільярдерів з владної еліти Росії, які потенційно можуть потрапити під обмеження.

Читайте також: Сенатори розкритикували Трампа за відсутність нових санкцій проти РФ

Служби розвідки США звинувачують російські розвідувальні служби у тому, що вони стоять за кібернападами на політичні партії й активістів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-