Собчак передала в ЦВК підписи для реєстрації на виборах президента РФ

Собчак передала в ЦВК підписи для реєстрації на виборах президента РФ

Укрінформ
Ксенія Собчак передала в Центральну виборчу комісію РФ 105 тисяч підписів для реєстрації як кандидата на виборах президента РФ.

Про це повідомляє "Дождь".

"Представники штабу Собчак принесли в Центрвиборчком 24 контейнери — в них 105 тисяч підписних листів. Як повідомив керівник регіональних штабів Собчак Тимур Валеєв, "підписи були зібрані практично в усіх регіонах, крім Чечні, Криму і Севастополя", — йдеться в повідомленні.

Собчак називає себе кандидатом "проти всіх". Вона бере участь у виборах від партії "Громадянська ініціатива". ЗМІ повідомляли про можливу причетність адміністрації президента до висунення телеведучої, проте вона заперечує зв'язок з Кремлем.

Читайте також: Росія вирішила не кликати на вибори президента спостерігачів із України

Раніше необхідні для висунення в президенти підписи в Центрвиборчком передали чинний глава держави Володимир Путін, співзасновник "Яблука" Григорій Явлінський і висуванець від "Комуністів Росії" Максим Сурайкін. Ще двоє кандидатів на посаду президента - лідер ЛДПР Володимир Жириновський і висуванець від КПРФ Павло Грудинін - звільнені від збору підписів як представники парламентських партій.

Вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року. У них також збирався брати участь опозиціонер Олексій Навальний, проте йому відмовили в реєстрації. Політик після цього закликав до страйку виборців. Перші акції пройшли 28 січня. У них брали участь тисячі людей у десятках міст Росії.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-