Макрон побоюється, що Туреччина почне повномасштабне вторгнення до Сирії

Макрон побоюється, що Туреччина почне повномасштабне вторгнення до Сирії

Укрінформ
Франція закликала Туреччину не перетворювати нинішню операцію в Сирії на повномасштабне вторгнення в країну.

Відповідні позиції країн озвучили президент Франції Емануель Макрон та прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, повідомляють ЗМІ.

«Якщо виявиться, що ця операція перетворюється на щось більше, ніж дії, спрямовані на боротьбу з терористичною загрозою на турецькому кордоні, і стане операцією з вторгнення, то в цей момент вона перетвориться на справжню проблему», - сказав Макрон в інтерв'ю Le Figaro.

Він вказав, що мав розмову з турецьким президентом після початку операції та закликав до стриманості. Макрон також наголосив, що Туреччина повинна координувати свою діяльність з союзниками.

У відповідь на слова Макрона, прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що у французького лідера склалося нерозуміння ситуації. 

«Усьому світові відомо і повинен знати (президент Франції – ред.), що Туреччина не діє відповідно до менталітету окупанта", - сказала прем'єр-міністр.

Читайте також: Від авіаударів Туреччини на півночі Сирії продовжують гинути цивільні

Як відомо, Туреччина розпочала наземну операцію "Оливкова гілка" у неділю, 21 січня. Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) продовжили просування, розпочавши бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG). Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині "Робітничої партії Курдистану", з якою турецька влада веде боротьбу всередині країни. Курдські бійці активно співпрацювали з коаліцією під проводом США в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії. Разом з тим авіаудари Туреччини на півночі Сирії призводять до загибелі все більшої кількості цивільних, про що повідомляють спостерігачі. Турецькі військові у свою чергу заявляють про відсутність жертв серед мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-