Від авіаударів Туреччини на півночі Сирії продовжують гинути цивільні

Від авіаударів Туреччини на півночі Сирії продовжують гинути цивільні

Укрінформ
Авіаудари Туреччини на півночі Сирії призводять до загибелі все більшої кількості цивільних, повідомляють спостерігачі. Турецькі військові тим часом заявляють про відсутність жертв серед мирних жителів.

Про це пише DW.

"На півночі Сирії внаслідок авіаударів військово-повітряних сил Туреччини загинули 25 людей з однієї родини, повідомив агентству dpa в понеділок, 29 січня, місцевий лікар. За його словами, тіла загиблих були доставлені у найбільшу лікарню Афріна. Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини підтвердив загибель 13 людей, у тому числі п'ятьох дітей та трьох жінок, які були вбиті в селі Кабола на південний схід від Афріна. Поранення отримали ще п’ятеро людей з тієї ж родини", - зазначає DW.

Тим часом турецька державна агенція Anadolu повідомляє, що внаслідок авіаударів у ніч на 29 січня були вбиті 40 курдських "терористів". При цьому турецька сторона запевняє, що цивільних серед загиблих немає.

Утім, речник підтримуваних США "Демократичних сил Сирії" (SDF) заявив , що турецькі літаки завдають ударів по житлових кварталах та вбивають цивільних, обстріли з турецького боку ведуться також за допомогою артилерії.

Тим часом у Туреччині продовжують затримувати людей за критику операції проти курдів. За останні десять днів було затримано 311 людей, які критикували в соцмережах операцію Туреччини на півночі Сирії. Їм закидають "пропаганду тероризму", повідомило міністерство внутрішніх справ. Серед затриманих - політики, журналісти та активісти.

Читайте також: Трамп закликає Ердогана обмежити військову операцію в Сирії

Як повідомлялося, Туреччина розпочала наземну операцію "Оливкова гілка" у неділю, 21 січня. Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) продовжили просування, розпочавши бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині "Робітничої партії Курдистану", з якою турецька влада веде боротьбу всередині країни. Курдські бійці активно співпрацювали з коаліцією під проводом США в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

Фото: @ picture aliance / AA / E.Bozkurt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-