Податкові гавані: Таллінн і Київ залагодили непорозуміння

Податкові гавані: Таллінн і Київ залагодили непорозуміння

Укрінформ
В Естонії підтвердили, що всі непорозуміння з питань оподаткування між Києвом і Таллінном дозволені.

Про це повідомляє портал ERR з посиланням на урядову прес-службу.

"Я дуже радий підтвердити всім працюючим в Україні естонським підприємцям, що Естонію видалили зі списку т.зв."податкових притулків", в який ми потрапили помилково на початку року", - заявив прем'єр-міністр Естор Юрі Ратас.

Він висловив задоволення швидкими діями української влади і впевненість, що двосторонні відносини не постраждають в результаті цієї помилки. "Я радий, що українські колеги діяли швидко. У понеділок ситуацію також роз'яснили чиновники міністерств фінансів Естонії та України. Цей випадок ясно показує, що хороші партнери, які довіряють один одному,  говорять один з одним, а також вказує на важливість обміну інформацією", - сказав Ратас.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду 31 січня оголосив, що Естонія, Латвія, Грузія, Мальта та Угорщина виключені зі списку "податкових притулків".

Проблема в економічних взаєминах України і Естонії обговорювалася 25 січня в ході телефонної розмови прем'єр-міністрів Володимира Гройсмана і Юрі Ратаса.

Читайте також: Кабмін виключить зі списку офшорів п'ять країн

Гройсман поінформував про зміст прийнятої Кабінетом міністрів України наприкінці грудня 2017 р постанови №1045 - в ній затверджено перелік держав, операції з резидентами яких визнаються контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення. Він зазначив, що цей перелік - аж ніяк не "список офшорів", а метою документа є запобігання розмивання податкової бази, виведення прибутку з-під оподаткування.

Гройсман зазначив, що дія переліку поширюється виключно на резидентів України, які подають звіт про контрольовані операції в податкові органи України, а Укрінформ відповідно до поданих звітів визначатиме ризиковані операції, які підлягають додатковому контролю, за системою виявлення ризиків, що діє у всьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-