Штати оприлюднили кадри інциденту з російським Су-27 над Чорним морем

Штати оприлюднили кадри інциденту з російським Су-27 над Чорним морем

Відео
Укрінформ
У Вашингтоні називають "небезпечним" активність російського Су-27, який напередодні здійснив перехоплення американського ЕР-3, та дорікають росіянам у порушенні міжнародних стандартів щодо безпеки польотів.

Відповідну заяву поширив вівторок Шостий флот ВМС США, який також оприлюднив відео інциденту, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Російські військові мають право перебувати в межах міжнародного повітряного простору, але при цьому вони мають поводитися в рамках міжнародних стандартів, встановлених з урахуванням безпеки та запобігання інцидентів, включаючи Угоду від 1972 року про запобігання інцидентам у та над відкритим морем (INCSEA)", - наголосили у військовому відомстві.

Читайте також: Реактивний літак РФ перехопив американський P-3 Orion над Чорним морем – Пентагон

При цьому підкреслюється, що небезпечні дії з боку росіян підвищують ризик помилок та аварій у повітрі. "Американський літак діяв у відповідності з міжнародним правом і не провокував такого роду активності з боку росіян", - зауважили в Шостому флоті ВМС США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок російський винищувач Су-27 здійснив перехоплення американського літака ЕР-3 у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. За інформацією Пентагону, під час маневру Су-27 пролетів на відстані півтора метри від американського судна та перетнув траєкторію його польоту. Тривалість перехоплення тривала дві години та 40 хвилин, повідомили в Шостому флоті ВМС США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-