Реактивний літак РФ перехопив американський P-3 Orion над Чорним морем – Пентагон

Реактивний літак РФ перехопив американський P-3 Orion над Чорним морем – Пентагон

Укрінформ
Міністерство оборони США у понеділок повідомило про інцидент, що стався в міжнародному просторі над Чорним морем, коли російський реактивний літак здійснив небезпечний маневр, наблизившись на півтора метра до американського P-3 Orion.

Про це повідомив американський телеканал CNN із посиланням на джерела в Пентагоні.

"Російський військовий реактивний літак у понеділок здійснив небезпечне перехоплення спостережувального літака P-3 Orion американських ВМС під час його польоту в міжнародному повітряному просторі у Чорному морі", - зауважили одразу три джерела в оборонному відомстві США.

За свідченням американських пілотів, російський літак пролетів на відстані півтора метра від американського повітряного судна. Внаслідок інциденту літак ВМС США був вимушений припинити свою місію передчасно.

Військові сили Росії, Сполучених Штатів і НАТО у Чорному морі діють у безпосередній близькості один від одного, особливо після того, як Росія збільшила свою військову присутність у регіоні після окупації Криму в 2014 році. ВМС США також розширили свою присутність у цьому районі за останні роки.

Читайте також: Бельгійські винищувачі перехопили два бомбардувальники РФ над Північним морем

Це не перший інцидент, коли російські військові літаки наближаються на небезпечну відстань до американських. Зокрема, в листопаді минулого року російський Су-30 здійснив маневр перехоплення американського літака P-8A Poseidon.

Втім, останній інцидент між американським та російським літаками мав місце в небі над Сирією, коли американські F-22 перехопили російські штурмовики після того, як вони перетнули де-конфліктну лінію, встановлену для забезпечення безпеки.

Фото: dic.academic.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-