Секретна частина

Секретна частина "кремлівської доповіді" містить нові санкції – Мінфін США

Укрінформ
Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що в секретній частині так званої "кремлівської доповіді" йдеться про нові санкції проти Росії.

Про це він сказав під час зустрічі з членами банківського комітету американського Сенату у вівторок, реагуючи на обурення сенаторів Шеррода Брауна та Боба Менендеса з приводу того, що список Мінфіну США з "кремлівськими мільярдерами" не містить нових санкцій, повідомили в CNBC.

"Я припускаю, що ви не читали секретну частину, - сказав Мнучин. - Там йдеться про санкції у зв'язку з цим докладом", - написала у Тwitter вашингтонський кореспондент CNBC Кайла Тоше. https://twitter.com/kaylatausche/status/958364877885726721

Як повідомляв Укрінформ, у серпні минулого року президент США Дональд Трамп підписав закон H.R.3364 "Акт протидії противникам Америки через санкції" (CAATSA), який передбачає запровадження нових санкцій проти РФ. У 241 розділі закону йдеться, що "міністр фінансів у рамках консультацій з директором Національної розвідки та держсекретарем подає у 180-денний термін відповідним комітетам Конгресу докладний звіт про високопоставлених іноземних політичних діячів та олігархів в Російській Федерації". При цьому уточнюється, що йдеться про осіб, близьких до президента Путіна, які формують основу російського режиму.

Читайте також: Клімкін сподівається, що весь "кремлівський список" потрапить під санкції

У понеділок, 29 січня, Міністерство фінансів США провело закритий брифінг для Конгресу, на якому представило так званий "кремлівський список" США, до якого увійшли 114 високопоставлених чиновників і 96 олігархів Росії. У список потрапили практично всі чиновники адміністрації президента РФ, члени кабінету міністрів, глави держкомпаній і найбільші підприємці.

Очікується, що цей "кремлівський список" стане основою для запровадження нових санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-