Клімкін сподівається, що весь

Клімкін сподівається, що весь "кремлівський список" потрапить під санкції

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що "кремлівський список" США є попередженням усім, хто в ньому є, про особисту і колективну відповідальність за дії Росії.

Про це він сказав у вівторок на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Італії, діючим головою ОБСЄ Анджеліно Альфано, який перебуває з візитом в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні США опублікували список осіб, які, як я сподіваюсь, мають великі шанси потрапити під санкції США. Цей список означає, що США вважають, що, по-перше, Росія порушує фундаментальні принципи міжнародного права, і, по-друге, що Росія намагається системно ігнорувати функціонування демократичних інституцій в цивілізованому світі. Публікація цього списку також означає, що всі, хто там знаходиться, а не тільки абстрактно Росія, несуть особисту і колективну відповідальність за порушення принципів міжнародного права і здійснюють свідомий системний вплив з метою зруйнувати роботу демократичних інституцій у цивілізованому світі", - заявив Клімкін.

Крім цього, на переконання керівника МЗС, "кремлівський список" означає, що Росія неодмінно отримає "системні санкційні відповіді". 

При цьому, за його словами, ключовим моментом в цьому питанні, безумовно, є солідарність всього демократичного світу. "Впевнений, що ці питання будуть обговорюватися під час наступних міжнародних зустрічей, в тому числі “Великої сімки”, де зараз головують канадійці", - зауважив Клімкін.

Читайте також: Зустріч Волкера і Суркова не дала жодного результату - Клімкін

Він висловив вдячність міністру закордонних справ Італії, діючому голові ОБСЄ за його послідовну позицію у підтримці України в питаннях боротьби з російською агресією, у підтримці незалежності і територіальної цілісності України, а також у питаннях запровадження санкцій проти Росії. "Італія цю позиція неодноразово висловлювала і в рамках ЄС, і в рамках “Великої сімки", - сказав керівник МЗС України.

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня Міністерство фінансів США представило так званий «кремлівський список» США, в якому перераховані 114 високопоставлених чиновників і 96 «олігархів» Росії. У список для можливого запровадження нових санкцій потрапили практично всі чиновники адміністрації президента РФ, члени кабінету міністрів, глави держкомпаній і найбільші підприємці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-