Комітет Європарламенту погодив санкції проти Польщі

Комітет Європарламенту погодив санкції проти Польщі

Укрінформ
Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ проголосував за резолюцію щодо запуску процедури введення санкцій проти Польщі через судову реформу в країні.

Про це повідомила прес-служба Європарламенту.

Відзначається, що 33 з 42 членів комітету проголосували за рішення Єврокомісії активувати Статтю 7 (1) Договору ЄС і закликати Польщу розв'язати проблему з "очевидним ризиком серйозного порушення цінностей ЄС".

Висновок про те, що судова реформа в Польщі ставить під загрозу "цінності ЄС" і, зокрема, верховенство права, був зроблений на засіданні Європарламенту 15 листопада 2017 року.

Резолюція буде поставлена на голосування Європарламенту на наступній сесії.

Читайте також: Brexit: ЄС висунув Лондону жорсткі умови

Варто відзначити, що стаття 7 Договору ЄС досі ніколи не використовувалася. У ній передбачений механізм запобігання порушень "цінностей ЄС" та прийняття санкцій щодо відповідної держави-члена.

Нагадаємо: 8 грудня в польському Сеймі (нижня палата парламенту) проголосували за закон про Верховному суді, який запропонував Дуда.

Читайте також: Дуда вирішив негайно змінити систему управління збройними силами

В ЄС вважають, що судова реформа підриває верховенство права в Польщі, оскільки призначення суддів може впливати на неупередженість судів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-