InformNapalm фіксує рух російських “Іскандерів” за 300 кілометрів від України

InformNapalm фіксує рух російських “Іскандерів” за 300 кілометрів від України

Відео
Укрінформ
Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm під час моніторингу соціальних мереж зафіксували рух трьох пускових установок комплексу “Іскандер-М” і чотири пускові установки комплексу С-300, ймовірно С-300ПМУ2, у Волгограді 23 січня всього за 330 км від кордону з Україною.

Про це повідомляється на сайті InformNapalm.

“Відео руху колони російської військової техніки опублікувала місцева мешканка в соціальній мережі Instagram з дотепним коментарем: “Навіть не знаю, куди вони. Може, на вибори”,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дальність дії оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М” становить 500 км - по прямій лінії така відстань від російського Волгограда до українського Краматорська.

10 лютого 2015 року російські війська з не підконтрольної Україні території обстріляли із РСЗВ “Смерч” військовий аеродром і густонаселені райони міста Краматорськ. У результаті обстрілу загинуло 17 людей, з них 10 — цивільні і 7 військовослужбовців Збройних сил України. 64 людини дістали поранення. Головна військова прокуратура України кваліфікувала цей обстріл як терористичний акт.

Волонтери InformNapalm зазначають, що у регіональних російських ЗМІ вони знайшли повідомлення, в яких анонсується проведення у Волгограді військового параду на честь “75-річчя перемоги радянських військ під Сталінградом”. Водночас, за повідомленнями ЗМІ, 2 лютого 2018 року у військовому параді на “Площі загиблих борців” братиме участь бойова і спеціальна техніка: РСЗВ “Торнадо” і “Смерч”, ЗРК “С-300”, РПК “Панцир”, тактичний зенітно-ракетний комплекс “ТОР-М1”, танки Т-90, самохідні артилерійські гармати “МСТА-С”, бронеавтомобілі “Тигр” і ОТРК “Іскандер”.

Читайте також: "Миротворець" вніс у базу майже 2500 російських найманців на Донбасі

Волонтери InformNapalm у своїх розслідуваннях раніше фіксували використання в бойових діях на Донбасі практично всіх цих типів російського озброєння і спецтехніки, за винятком ОТРК “Іскандер”.

“Сподіваємося, що напередодні виборів очільники РФ не перейдуть знову червону лінію і не будуть використовувати цей тип озброєння в агресії проти сусідньої держави. Але цей варіант треба розглядати і бути готовими не тільки Україні, а й усій міжнародній спільноті”, - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-