Президент Болгарії стурбований станом системи нацбезпеки країни

Президент Болгарії стурбований станом системи нацбезпеки країни

Укрінформ
Президент Болгарії Румен Радев вважає, що система безпеки держави перебуває в критичному стані через відсутність згоди з питання придбання нових бойових винищувачів для національної армії.

Про це він заявив у Софії під час підбиття підсумків річного перебування на посаді президента, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На фоні начебто досягнутого консенсусу щодо питань розвитку та модернізації оборонного сектора, цей консенсус так і не був матеріалізований. Тенденційно утворена парламентська комісія з придбання нових винищувачів заблокувала весь процес модернізації збройних сил», - заявив Радев.

Читайте також: Президент Болгарії пояснив, чому не підписує антикорупційний закон

На думку глави Болгарії, в ситуації, що склалася, Міністерство оборони було змушене виділяти додаткові кошти на ремонт військової техніки, в тому числі винищувачів, що не відповідають сучасним вимогам.

У 2017 році частина болгарських політиків виступала за придбання у Швеції нових винищувачів для національної армії, натомість інші парламентарії обстоювали ремонт старих російських винищувачів МіГ-29.

Питання досі залишається відкритим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-