Президент Болгарії пояснив, чому не підписує антикорупційний закон

Президент Болгарії пояснив, чому не підписує антикорупційний закон

Укрінформ
Президент Болгарії Румен Радєв назвав ухвалений парламентом антикорупційний закон слабким і таким, що «містить в собі лазівки для зловживань».

Так очільник Болгарії під час підбиття підсумків першого року перебування на посаді президента прокоментував свою відмову підписати Закон про боротьбу з корупцією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ухвалений парламентом Закон про боротьбу з корупцією слабкий і криє в собі небезпеки для нових зловживань, а розроблене положення про створення нової структури по боротьбі з корупцією ставить під сумнів саму майбутню незалежність цієї структури, оскільки її керівництво призначатиметься парламентською більшістю, яка в свою чергу підтримує уряд», - наголосив Радев.

Читайте також: Прем'єри Чехії і Болгарії просять у ЄС розумного компромісу в питанні мігрантів

Як повідомлялося раніше, в кінці 2017 року парламент Болгарії (Народні збори) ухвалив Закон про боротьбу з корупцією і затвердив положення про створення нового антикорупційного органу, проте президент Радєв відмовився ці документи підписати, повернувши їх в парламент для додаткового обговорення та доопрацювання.

Президент Болгарії Румен Радєв, який переміг на президентських виборах в кінці 2016 року, офіційно став на посаду 22 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-