Італійська Eni призупинила договір із Роснєфтью через нові санкції США

Італійська Eni призупинила договір із Роснєфтью через нові санкції США

Укрінформ
Італійська Eni змушена призупинити участь у бурінні розвідувальної свердловини на Чорному морі у спільному проекті з "Роснєфтью". 

Про це заявила голова ради директорів Eni Ема Марчегалья (Emma Marcegaglia) у ході форуму в Давосі, повідомляє портал "Енергореформа"

Марчегалья зазначила, що компанія отримала дозвіл від влади США на буріння свердловини перед його початком, "і ми почали бурити". "Але тепер ми змушені зупинитися, оскільки санкції стосуються цього. І ми намагаємося зрозуміти краще, що робити. Це ситуація, що створює невизначеність", - сказала вона.

Натомість "Роснєфть" заперечує призупинення спільного з Eni буріння у Чорному морі через санкції.

Буріння розвідувальної свердловини на Чорному морі у рамках спільного проекту «Роснєфти» й італійської Eni призупинено не було, заявив «Коммерсантуі» офіційний представник російської компанії Михайло Леонтьєв.

Читайте також: «Роснєфть» продала свої заправки в Україні

Компанії домовилися про спільний проект на шельфі Чорного моря ще у 2013 році.

Новий пакет санкцій США дозволяє запровадити санкції проти російських громадян і компаній у цілому ряді секторів, включаючи фінанси й енергетику. Причому бути підданими покаранню - через так звані вторинні санкції -  ризикують і європейські фірми, що співпрацюють з російськими громадянами і бізнесом.

Фото: reform.energy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-