Росія є однією із трьох головних загроз для Європи – європарламентарій

Росія є однією із трьох головних загроз для Європи – європарламентарій

Укрінформ
Росія прагне підірвати демократичні цінності та дестабілізувати європейські суспільства, що є однією із головних загроз для Євросоюзу.

На цьому наголосив депутат Європарламенту Естебан Гонсалес Понс (Іспанія) на слуханнях у законодавчому органі ЄС «Російські мережі з підриву Європи», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Євросоюз нині стоїть перед трьома головними викликами. По-перше, це Brexit. По-друге - це зростання національного популізму, євроскептицизму та екстремізму... І третьою загрозою є вплив Росії - не лише на її найближчих сусідів, але й також на інші країни Європи», - заявив депутат.

При цьому Понс, як іспанській політик, зазначив, що саме в Іспанії питання про негативний вплив Росії донедавна взагалі не порушувалося.

«Ще чотири роки тому я не міг уявити, що сьогодні буду говорити про те, як Росія намагається втручатися у внутрішні справи Іспанії, підтримуючи відповідний рух у Каталонії», - зауважив європарламентарій.

Він наголосив, що насправді Кремль не хоче незалежності Каталонії, але прагне послабити Іспанію як країну-члена ЄС, адже це означатиме послаблення Спільноти у цілому.

Понс зауважив, що господар Кремля не хоче, щоб «смолоскип свободи, демократії і верховенства права» запалав у сусідніх з Росією країнах.

Саме тому, зазначив іспанський депутат, РФ витрачає більше мільярда євро на рік на утримання та забезпечення діяльності своїх державних ЗМІ, які працюють у більше сотні країн 33 мовами.

При цьому, зауважив Понс, ЄС на протидію російському негативному впливу в інформаційному просторі витрачає лише один мільйон євро.

Читайте також: В українській делегації чули скарги росіян на "неприємності" в ПАРЄ

Як також зазначив депутат Європарламенту, Путін очікує, що ЄС не відповідатиме, коли РФ намагається підірвати Європу через свої дії в Україні та Грузії. Іспанський політик висловив переконання, що Європа у такому випадку не повинна мовчати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-