Пентагон визначив Росію противником у новій Стратегії національної оборони

Пентагон визначив Росію противником у новій Стратегії національної оборони

Укрінформ
Росія, а також Китай є основними противниками Сполучених Штатів, відповідно до нової Стратегії національної оборони, анонсованої Пентагоном у п'ятницю.

Як повідомили в міноборони США, це перша за останнє десятиріччя кардинальна зміна оборонної стратегії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Стратегія спрямована на запобігання агресії з боку Китаю і Росії та застосування ними інструментів примусу й залякування для досягнення власних цілей і заподіяння шкоди інтересам США й зосереджується, зокрема, на трьох ключових театрах: Європі, Індо-Тихоокеанському регіоні та Близькому Сході", - наголосили в Пентагоні.

Нова стратегія національної оборони спрямована на відновлення військової переваги Америки, зауважили у відомстві. "Це перша нова Стратегія національної оборони протягом останнього десятиліття", - зауважили в міноборони.

Читайте також: США працюють над новою ядерною боєголовкою для стримування Росії - The Guardian

Тим не менше, хоча Росія і Китай є основними противниками США в цій стратегії, в міністерстві зазначають, що Північна Корея, Іран і тероризм також становлять загрозу.

Нова стратегія Пентагону, підписана міністром оборони США Джеймсом Меттісом, засновується на прийнятій у грудні минулого року президентом Дональдом Трампом Стратегії національної безпеки.

 У цьому документі глава Білого дому підкреслив, що Сполучені Штати вступають в нову еру протистояння, визначивши Росію і Китай противниками та наголосивши на необхідності побудови з ними партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-