У РФ ще один випадок різанини у школі: підліток покалічив дітей і вчительку

У РФ ще один випадок різанини у школі: підліток покалічив дітей і вчительку

Укрінформ
Семеро осіб постраждали в школі у Бурятії, де підліток вчинив напад на учнів і вчительку.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на керівника територіального центру медицини катастроф В'ячеслав Тимкин.

"Постраждали сім осіб: шість дітей і одна жінка", - сказав Тимкин.

За його словами, серед потерпілих є ті, хто отримав важкі і легкі травми.

За інформацією міністра охорони здоров'я регіону Дамбініми Самбуєва, постраждалі діти отримали різані рани, у однієї з дівчаток ампутовано палець.

Надзвичайна подія сталася в селищі в Сосновий Бір міста Улан-Уде. Спочатку уряд Бурятії повідомив, що приблизно о 9.35 в школу проникли троє молодих людей. Надівши маски, вони кинули пляшку із запальною сумішшю в кабінет російської мови і літератури, де проходив урок в 7 класі. Коли учні і вчителька вибігали з кабінету, зловмисники зустрічали їх на виході і наносили тілесні ушкодження.

Пізніше з'явилася уточнена інформація, що напад вчинили двоє дев’ятикласників, у яких була ще і сокира, проте незабаром офіційний представник Слідчого комітету РФ Світлана Петренко заявила, що підліток, який напав на дітей, був один.

Читайте також: Різанина у пермській школі: поранили педагога і 8 учнів

"За даними слідства, встановлено, що нападник прийшов один. Він затриманий і знаходиться в лікарні, оскільки зробив спробу суїциду", - сказала вона.

У прес-службі регіонального управління Слідчого комітету уточнили, що, за попередніми даними, підліток з сокирою і ножем зайшов в сьомий клас, підпалив ганчірку і кинув її в учителя, після чого почав розмахувати сокирою, поранивши учнів і педагога, а потім намагався нанести поранення собі. Мотиви злочину і повні обставини події з'ясовуються.

Порушена кримінальна справа по ч. 3 ст. 30, п. "а", "в" ч. 2 ст. 105 КК РФ (замах на вбивство двох і більше осіб, що було здійснено відносно малолітніх).

Наразі зайняття в школі, де стався напад, скасовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-