У Берліні офіційно відкрився «Зелений Тиждень»

У Берліні офіційно відкрився «Зелений Тиждень»

Укрінформ
У Берліні в четвер увечері офіційно відкрився 83-я «Зелений Тиждень» - найбільша сільськогосподарська виставка в Європі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Нам необхідно економічно життєздатне та екологічно стійке сільське господарство», - заявив німецький аграрний міністр Крістіан Шмідт на церемонії відкриття виставки.

Він говорив про важливість підвищення захисту довкілля і тварин у виробництві продуктів харчування, про інвестування в майбутнє сільського господарства.

Для публіки виставка відкриває свої двері в п'ятницю.

Нинішнього року зафіксовано рекордну кількість учасників за всю 92-річну історію експо: 1660 з 66 країн, які презентують свою продукцію на 116 тис кв м виставкових площ.

Читайте також: Світові ціни на продовольство підвищилися на 8% за рік – ООН

Більше 70 голів профільних міністерств прибули до Берліна для участі у виставці та понад 300 заходах на її полях, включаючи 10-й глобальний форум продуктів харчування та сільського господарства. Україну представляє делегація на чолі з першим заступником міністра, в.о. міністра агрополітики Максимом Мартинюком.

На виставці 31 країни представлені національними павільйонами, ще 34 держави – імпортерами або експортерами сільськогосподарської продукції. Серед других – Україна.

Країною-партнером цього року є Болгарія. Після кількох років відсутності на експо повернулися Словаччина, Росія, Швеція та Японія. Вперше представлений Катар.

Виставка триватиме з 19 по 28 січня. Очікується, що її відвідають близько 400 тис. осіб.

Всього з 1926 року «Зелений тиждень» (Grüne Woche) відвідали майже 33 мільйони осіб. Свою продукції за ці роки на ній представляли понад 88 тис. експонентів з 129 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-