У Москві заарештували екс-главу охорони Бориса Березовського

У Москві заарештували екс-главу охорони Бориса Березовського

Укрінформ
Лефортовський суд Москви заарештував Сергія Соколова, колишнього керівника приватного охоронного підприємства "Атол-1", яке в 1990-ті роки займався особистою охороною Бориса Березовського.

Про це пише Бі-Бі-Сі.

Про затримання Соколова стало відомо 17 січня. Справа на нього заведена за статтею "незаконний обіг зброї і незаконний обіг вибухових речовин і вибухових пристроїв". Як повідомила журналістам прес-секретар суду Катерина Краснова, він залишиться під вартою як мінімум до 16 березня.

За даними ЗМІ, Соколов до арешту працював експертом організації "Федеральний інформаційний центр "Аналітика і безпека". Разом з ним був затриманий директор компанії Руслан Мільченко і екс-глава служби безпеки хімічного підприємства "Тольяттіазот" Олег Антошин.

Читайте також: РЄ нагадала Росії про зобов’язання в рамках Європейської конвенції з прав людини

Як зазначалося, швидше за все, приводом для затримання стали виявлені на території "Тольяттіазот" гранатомет, патрони і ваххабітська література, які, як виявилося пізніше, були підкинуті. За версією слідства, Соколов і Антошин вирішили інсценувати підготовку до теракту з метою дискредитувати власників компанії.

У серпні минулого року глава СБУ Василь Грицак повідомляв про затримання цивільної дружини Соколова Дар'ї Мастикашевої. Вона звинувачується в державній зраді та шпигунстві на користь Росії. За даними слідства, Мастикашева пропонувала трьом колишнім учасникам бойових дій на сході України "виїхати в Москву і провести там незначні будівельні роботи" за "хорошу винагороду".

"Саме на цих колишніх військовослужбовців планували повісити власноруч підготовлені, як ми вважаємо, диверсії або теракти в Москві, і не тільки в Москві", - повідомив голова СБУ.

Читайте також: СБУ не отримала голоси Саакашвілі - дві години вмовляли

Сам Соколов стверджує, що арешт Мастикашевої став помстою за здійснюване ним розслідування вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, а також діяльності СБУ Дніпропетровського ОЗУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-