РЄ нагадала Росії про зобов’язання в рамках Європейської конвенції з прав людини

РЄ нагадала Росії про зобов’язання в рамках Європейської конвенції з прав людини

Укрінформ
РФ взяла на себе зобов'язання в рамках Європейської конвенції з прав людини і повинна провести ретельне розслідування підпалу офісу правозахисної неурядової організації «Меморіал» в Інгушетії.

Відповідну заяву зробив Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підпал в Інгушетії офісу провідної російської правозахисної групи «Меморіал», який стався минулої ночі, викликає значну тривогу. Я закликаю федеральну та регіональну владу уважно та повно розслідувати цей випадок», - заявив Ягланд.

Читайте також: На дебатах у Європарламенті обговорили протидію російській пропаганді

Генсек також наголосив, що «правозахисні НУО мають відігравати важливу роль у громадянському суспільстві в усіх державах-членах РЄ, їхня робота повинна бути захищена».

«Останні події на Північному Кавказі, в тому числі затримання керівника відділення «Меморіалу» у Грозному Оюба Тітієва, викликають серйозне занепокоєння... Ми очікуємо, що будуть вжиті необхідні кроки для забезпечення повного дотримання зобов'язань, взятих Російською Федерацією в рамках Європейської конвенції з прав людини», - наголосив Генсек РЄ.

Читайте також: У Росії невідомі у масках спалили офіс правозахисників "Меморіал"

Як відомо, пожежа у будинку, де знаходився офіс правозахисної організації «Меморіал» сталася у столиці Інгуської республіки Назрані в середу вранці. Камери зовнішнього спостереження зафіксували як двоє молодих людей у масках і рукавичках по підставленій драбині піднялися на другий поверх, де знаходиться офіс «Меморіалу».

Керівника грознинського відділення «Меморіалу» Оюба Тітієва затримали 9 січня, його звинуватили у зберіганні наркотиків. Пакет з наркотиками нібито знайшли в його автомобілі. 11 січня суд заарештував 60-річного Тітієва на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-