СБУ не отримала голосу Саакашвілі - вмовляли дві години

СБУ не отримала голосу Саакашвілі - вмовляли дві години

Оновлено
Укрінформ
Допит екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі у СБУ 16 січня стосувався питання відібрання зразків голосу для проведення експертизи.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив його адвокат Руслан Чорнолуцький.

"Допит тривав біля двох годин. Це була слідча дія щодо відібрання зразків для експертизи голосу. Але в зв'язку з тим, що експертиза вже була проведена, і було винесено рішення у вигляді висновку за 28 грудня інститутом СБУ експертним, то Саакашвілі вважає за непотрібне надавати ці зразки в зв'язку з тим, що експертиза проведена і так без нього", - сказав Чорнолуцький.

Він зазначив, що дата наступного допиту Саакашвілі в СБУ поки що їм невідома.

На запитання, чи планує Саакашвілі прийти на розгляд свого позову проти ДМСУ в Окружному адмінсуді 30 січня, оскільки у вівторок він не зміг туди з'явитися через цей допит, адвокат зазначив: "Ми там будемо".

Як повідомлялося, 16 січня Окружний адміністративний суд Києва переніс розгляд позову Саакашвілі до Державної міграційної служби України через неявку на засідання позивача і його представників.

10 січня Саакашвілі також ходив на допит до СБУ. За його словами, усі запитання стосувалися політичних акцій. Як повідомив адвокат політика, допит тривав понад 2,5 години.

У грудні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це.

Читайте також: Плівки Курченка: Саакашвілі відмовився від експертизи голосу – ГПУ

Зі свого боку, Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу. Після цього Сергій Курченко заявив, що не знайомий з лідером "Руху нових сил".

Саакашвілі затримали 8 грудня 2017 року у квартирі одного з його прихильників. Його підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та укритті їхньої злочинної діяльності. Суд 11 грудня не задовольнив клопотання прокуратури про запобіжний захід для Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-