Плівки Курченка: Саакашвілі відмовився від експертизи голосу – ГПУ

Плівки Курченка: Саакашвілі відмовився від експертизи голосу – ГПУ

Укрінформ
Екс-президент Грузії і колишній глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі відмовляється надавати слідству зразки свого голосу для експертизи аудіозаписів його переговорів з бізнесменом Сергієм Курченком.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі "5 каналу".

Крім того, він додав, що правоохоронці нададуть результати експертизи найближчим часом.

"Хотів би зазначити, що він (Саакашвілі, - ред.) жодним чином не сприяє об'єктивному розслідуванню цього кримінального провадження, оскільки він вже кілька разів відкинув наші клопотання надати зразки своєї мови. Тобто, цим він вже певним чином підтверджує, що голос його, розмова мала місце. Але все-таки почекаємо результатів офіційної експертизи", - цитує заступника генпрокурора "112 Україна".

За словами Єніна, правоохоронці, в першу чергу, розслідують фінансування акцій протесту на підтримку Саакашвілі.

Нагадаємо, у кінці грудня 2017 року правоохоронці підтвердили автентичність голосів на зафіксованих розмовах між Михеїлом Саакашвілі і Сергієм Курченком. Повідомлялося, що близько 15 осіб, які документували кримінальні злочини Міхеїла Саакашвілі, Сергія Курченко, Олександра Динніка, Северіона Дангадзе, вже були допитані як свідки і перебувають під захистом держави.

Читайте також: Допит Саакашвілі про спробу захоплення "Жовтневого палацу" перенесли

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що організовані Саакашвілі протести під будівлею Верховної Ради було профінансовано соратниками екс-президента Віктора Януковича. Луценко назвав, у тому числі, ім'я олігарха Сергія Курченка і оприлюднив аудіозапис, де соратник Саакашвілі розмовляє з довіреною особою олігарха. Екс-голова Одеської ОДА назвав ці звинувачення "фейком".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-