Допит Саакашвілі про спробу захоплення

Допит Саакашвілі про спробу захоплення "Жовтневого палацу" перенесли

Укрінформ
Допит екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі про події 17 грудня біля Міжнародного центру культури і мистецтв перенесли через відрядження слідчого.

Про це у коментарі Укрінформу заявив адвокат Саакашвілі Павло Богомазов.

“Так, слідчий у відрядженні, тому й перенесли. Наступна дата ще не відома. Слідчий сам сказав, що вже після Різдва будемо зв'язуватися і уточнювати дату допиту”, - сказав Богомазов.

У столичній поліції поки що не коментують ситуацію з перенесенням допиту.

Як повідомляв Укрінформ, прибічники очолюваного Саакашвілі "Руху нових сил" провели 17 грудня так зване віче, після чого намагалися штурмувати Міжнародний центр культури і мистецтв (колишній Жовтневий палац). Правоохоронці перешкоджали активістам захопити будівлю, застосовуючи проти них вогнегасники і сльозогінний газ, виникли сутички. В результаті постраждали 60 нацгвардійців та 17 поліцейських.

Читайте також: Прокуратура проводить перевірку для рішення про видачу Саакашвілі Грузії

За фактами подій слідчі розпочали три кримінальні провадження: за ст. 15 ст. 341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-