Найбільші партії Каталонії підтримали Пучдемона — нехай керує по Skypе

Найбільші партії Каталонії підтримали Пучдемона — нехай керує по Skypе

Укрінформ
Дві найбільші партії Каталонії заявили про підтримку переобрання на посаду глави уряду Карлеса Пучдемона, який має намір керувати регіоном через Skype.

Про це повідомляє EUobserver.

"Партії "Разом за Каталонію" (JxCat) та "Республіканська лівиця Каталонії" (ERC) вчора, 16 січня, в інтерв'ю іспанській газеті El Nacional повідомили, що Пучдемон готується до того, щоб 31 січня бути обраним президентом регіону та виконувати свої обов'язки з Брюсселя через відеозв'язок за допомогою онлайн-платформ на кшталт Skype", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У разі переобрання Пучдемона Каталонією керуватиме Мадрид - прем’єр

Як зазначається, заява партій пролунала після того, як юристи парламенту Каталонії відкинули можливість складення присяги Пучдемоном за допомогою відеозв'язку.

Це питання має стати основним у середу, коли депутати парламенту Каталонії зберуться на перше засідання після дострокових виборів, пише видання.

Раніше іспанський прем'єр-міністр Мариано Рахой заявив, що Мадрид буде продовжувати керувати урядом Каталонії, якщо її колишній відсторонений лідер Карлес Пучдемон намагатиметься керувати регіоном, перебуваючи в Бельгії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-