Швеція хоче захиститися від втручання Росії у вибори

Швеція хоче захиститися від втручання Росії у вибори

Укрінформ
У Швеції планують створити новий державний орган для захисту майбутньої виборчої кампанії від впливу Росії та інших країн.

Про це повідомляє Euobserver з посиланням на прем’єр-міністра Швеції Стефана Льовена.

Політик зазначив, що новий державний орган буде створено "негайно" і він буде відповідати за посилення "психологічної оборони" шведської громадськості шляхом "виявлення, аналізу та реагування на кампанії "зовнішнього впливу".

"Лишилося менше восьми місяців до найкращого дня для шведського демократичного життя, до дня виборів, і лише шведські виборці визначатимуть їх результат. Той чи ті, хто збирається спробувати вплинути на нашу країну: тримайтеся подалі! Ми не будемо вагатись викривати тих, хто намагається щось зробити, тому що ми знаємо: в даний момент такі операції ведуться", - заявив прем’єр Швеції.

Читайте також: ЦРУ: за атакою вірусу Petya в Україні стоять російські військові – WP

Льовен зазначив, що головна загроза надходить з боку Росії, однак не виключено, що й інші країни спробують вплинути на вибори у Швеції, призначені на 9 вересня.

За його словами, контрпропагандистський орган стане лише частиною пакету заходів щодо забезпечення проведення виборів. До цього пакету також увійде посилення фінансування розвідки та служб кібероборони для виявлення зовнішніх загроз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-