У Берліні занепокоєні планами Ізраїлю щодо розширення поселень

У Берліні занепокоєні планами Ізраїлю щодо розширення поселень

Укрінформ
У Німеччині критикують подальше розширення Ізраїлем його територій на Західному березі річки Йордан.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН від 12 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу в Берліні.

"Ми з великим занепокоєнням взяли до уваги вчорашні рішення про подальше розширення ізраїльських поселень на окупованому західному березі", - наголосили у відомстві.

Особливо тривожним, вважають у німецькому МЗС, є збільшення частки нових квартир у поселеннях далеко від визначеного в 1967 році кордону, і подальша легалізація житла, побудованого на приватній території Палестинської автономії. 

"У ситуації, коли є обґрунтовані питання про майбутнє Близькосхідного мирного процесу, ми закликаємо всі сторони до стриманості. Ті, хто створюють факти в односторонньому порядку, додатково ускладнюють майбутні переговори", - йдеться у заяві. У МЗС ФРН наполягають, що тільки погоджене рішення на основі принципу двох держав може задовольнити законні вимоги обох сторін, завершити окупацію і всі взаємні вимоги і таким чином привести до миру.

Читайте також: Прем'єр Ізраїлю заявив, що їхня розвідка запобігла масштабним терактам в Європі

Як повідомлялося, Комітет з планування ізраїльської цивільної адміністрації на Західному березі Йордану затвердив план з будівництва 1122 квартир і будинків у 20 поселеннях на цій території, а також опублікував тендери на будівництво 651 одиниці житла на Західному березі Йордану. 

Наприкінці грудня 2016 року Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію № 2334 з вимогою до Ізраїлю негайно припинити поселенську діяльність на окупованих палестинських територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-