У Німеччині домовилися про коаліцію

У Німеччині домовилися про коаліцію

Укрінформ
Після більш ніж 24-годинних напружених переговорів лідери Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів, Соціал-демократичної партії Німеччини нарешті домовилися сформувати Велику коаліцію.

Про це вони повідомили журналістам, передає кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ми вступаємо в коаліційні переговори з метою формування стабільного уряду", - заявила лідер ХДС Ангела Меркель.

Вона зазначила, що проведені інтенсивні, чесні, дуже глибокі зондувальні переговори. "Ми серйозно будемо працювати в цьому законодавчому періоді над тим, щоб і через 10-15 років людям було добре жити в цій країні", - сказала вона.

Голова ХСС Хорст Зеехофер поінформував, що його однопартійці одностайно підтримали ухвалений за підсумками переговорів документ. У понеділок він буде обговорений на засіданні керівництва партії, однак це нічого не змінить у плані рішення.

Читайте також: Штайнмайєр - закордонним послам: на зовнішній арені не варто грати один проти одного

На відміну від ХСС і ХДС, яка також одноголосно погодилася з положеннями документа, в СДПН рішення керівництва партій ще має затвердити з'їзд, який призначено на 21 січня. У цій партії сильні голоси, що виступають проти нової чорно-червоної коаліції. Меркель у зв'язку з цим заявила, що "з повагою очікуватиме рішення партійного з'їзду".

За словами голови СДПН Мартіна Шульца, записане в підсумковому документі – не порожні слова, "не риторика" і запевнив, що проситиме з'їзд підтримати рішення керівництва щодо початку переговорів про формування уряду. При цьому він також підтвердив рішення "вступити в коаліційні переговори", подякувавши іншим партіям за "чесний і конструктивний дух переговорів".

Попередні переговори, розпочаті 7 січня, мали завершитися ввечері четверга, однак тривали до ранку п'ятниці. Найбільш складними темами були фінансова і міграційна політика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-