Штайнмайєр - закордонним послам: на зовнішній арені не варто грати один проти одного

Штайнмайєр - закордонним послам: на зовнішній арені не варто грати один проти одного

Фото
Укрінформ
Німеччина має намір так вибудовувати свою зовнішню політику, щоб користь від цього отримувала як вона сама, так і інші країни.

Про це заявив федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, вітаючи послів, акредитованих в Берліні, з нагоди Нового року, передає кореспондент Укрінформу.

"Німеччина і надалі намагатиметься так чітко і далекоглядно формулювати свої інтереси, щоб у них вирішальну роль відігравав добробут наших європейських сусідів", - сказав він.

Глава держави зазначив, що закритість, розділення не можуть стояти на порядку денному для такої країни як Німеччина, яка зобов'язана своєю свободою і добробутом численним партнерам у світі. Вона вдячна за цю довіру та співпрацю, запевнив він, додавши, що його країна хоче посилення в співдружності світових держав заради спільної спадщини: захисту клімату, чистого світового океану, освіти, охорони здоров'я та сталого розвитку.

Читайте також: Штайнмайєр провів новорічний прийом у палаці Бельвю

"Цілком зрозуміло: ми не будемо розглядати світ як арену, на якій кожен пильнує поодинці свої власні інтереси з національної і короткозорої позиції", - заявив німецький президент.

За його визначенням, сьогодні як ніколи тісним бачиться зв'язок, переплетення між внутрішньою та зовнішньою політикою. Розвиток технологій не лише приносить користь, а й зміщує шальки терезів у світі. "Тим важливіше як всередині країн, так і на зовнішній арені не грати один проти одного. Ми повинні старатися ще більше відповідальним чином примирити обидві (зовнішню і внутрішню політику)", - сказав Штайнмайєр, який ще рік тому очолював зовнішньополітичне відомство своєї країни.

Штайнмаєр прийняв послів, акредитованих в Берліні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Він також звернув увагу на виклики сьогодення, для демократії – поляризацію, яка вразила багато країн, не стала винятком з яких і Німеччина. У деяких країнах це навіть стало провідним політичним трендом. Однак, ставши замкнутими в собі і розділеними неможливо побудувати гарне майбутнє, переконаний президент ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-