Російська справа: Конгрес США

Російська справа: Конгрес США "підбирається" до найбільш наближених до Трампа

Укрінформ
Після гучних скандалів та звільнень колишній стратег президента Трампа Стівен Беннон наступного тижня свідчитиме в Конгресі США в рамках розслідування щодо втручання Росії в президентські вибори в Сполучених Штатах. 

Після нього черга може дійти до Іванки Трамп та Джареда Кушнера, повідомило в четвер із посиланням на джерела інформагентство Reuters.

"Закриті слухання з Бенноном пройдуть у вівторок (16 січня – ред.) в Комітеті з питань розвідки Палати представників й зосередяться на його діяльності у виборчій кампанії (Трампа – ред.), а не на перехідному періоді чи перебуванні в адміністрації Білого дому", - зазначило джерело.

Таким чином, Комітет матиме змогу поставити прямі запитання персоні з кола близьких радників Трампа.

Нагадаємо, Стівен Беннон під час виборчої кампанії був одним із найближчих радників Дональда Трампа. Вже в адміністрації він отримав посаду стратега Білого дому, однак у серпні минулого року був змушений піти у відставку.

Читайте також: Радники Трампа відмовляють його від свідчень спецпрокурору Мюллеру – ЗМІ

Раніше, ще з 2012 році, Беннон був виконавчим головою ультраправого видання Breitbart News Network, куди й повернувся після звільнення з Білого дому. Цього тижня залишив і цю посаду після виходу скандальної книги "Вогонь і лють: у Білому домі Трампа", у якій наводились його цитати, що по-справжньому розлютили самого президента.

Крім Беннона, як заявив старший демократ у Комітеті, конгресмен Адам Шифф, законодавці хотіли би заслухати десятки інших наближених до президента осіб, включаючи доньку нинішнього глави Білого дому Іванку Трамп та його зятя Джареда Кушнера (до речі, Кушнер вже давав свідчення слідчим ФБР по російській справі). Натомість, за словами Шиффа, список свідків визначається групою в комітеті групою конгресменів-республіканців, які контролюють діяльність всіх комітетів у Конгресі на правах більшості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-